Home Forums spacedesk Discussions Network Interface Drops Connection

Viewing 2 posts - 1 through 1 (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #8078
    Bulkhead
    Participant

    Hello all. I have been using SpaceDesk for about three weeks and find it to be incredibly simple and very effective. I am running it with a Windows 10 (64bit) host and a Window 10 laptop (64bit). Both machines are connected to my network with a cable, not using wireless on either. The software installed easily and the client connects to the host as it should. All runs very smoothly for about 7 hours or so.

    After about 7 hours, the NIC on my host machine (very robust host w/2GB NIC) drops its netwrok connection. The laptop no longer communicates with the SpaceDesk host but retains network connectivity and can access the internet.

    The host however, drops the network entirely. I can resolve the issue by disabling the NIC and then re-enabling it.

    It can be problematic to drop the connection without warning particularly if I am on a video conference or call (VoiP).

    Can someone advise if there are settings I can adjust to prevent this from happening? For reference, I have adjusted the client settings to use the following:
    Compression: On
    Color Depth: High color
    Quality: 74
    Framerate: 30

    I don’t see much in the way of settings on the host.

    Thank you for your help!
    Bulkhead

    #8081
    spacedesk Nicole
    Keymaster

    Hi @Bulkhead,

    Did the client fail to reconnect to the host, either manually or automatic?
    Did you try to toggle OFF-ON the spacedesk status on our spacedesk Driver Console (found in the tray app or can be searched on the host machine), then reconnect the client?

    Our latest spacedesk Driver BETA v1.0.41 has a new handling of disconnection issues. Have you tried this version?

Viewing 2 posts - 1 through 1 (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.